Op de website van Buitenlandse Zaken vindt u alle informatie terug per reisbestemming. Op reis gaan naar een land behorende tot de RODE ZONE wordt STERK AFGERADEN.

ALS U TERUGKOMT VAN VAKANTIE:

Iedereen die terugkeert naar België moet verplicht een formulier (passenger locator form) invullen. Dit terugreisformulier moet bij voorkeur binnen de 48u voor aankomst ingevuld worden. Sinds 1 oktober 2020 wordt u bovendien gevraagd een zelfevaluatie vragenlijst in te vullen.

ALS U TERUGKEERT UIT DE RODE ZONE IS EEN QUARANTAINE VAN MINSTENS 10 DAGEN WETTELIJK VERPICHT!

EEN COVID-TEST ZAL TIJDELIJK NIET MOGELIJK ZIJN OMWILLE VAN DE BEPERKTE TESTCAPACITEIT.

Neem wel zeker contact op als u symptomen van covid zou ontwikkelen.

VOOR VERTREK:

Vraagt het land waar u naar toe wilt reizen VOORAF een coronatest (PCR-test COVID-19), dan kan u zelf een afspraak boeken om deze test te doen. U heeft hier geen voorschrift van een huisarts voor nodig. Sommige landen vragen ook dat u op voorhand een formulier invult. Al deze gegevens vindt u op de website van Buitenlandse Zaken.

Zo’n test kan gebeuren in het testdorp aan Park Spoor Oost of op het tropisch instituut. Deze test is op eigen kosten en kost  €46,81 per persoon. U kan het resultaat van deze test zelf raadplegen op de website www.mijngezondheid.be en dan opslaan of afprinten om mee te nemen op reis.