JE HEBT AL EEN TESTCODE EN WIL EEN TEST BOEKEN

Als je reeds een testcode (CTPC code) ontvangen hebt, kan je zelf een afspraak boeken voor een COVID-test in een testcentrum naar keuze via www.mijncoronatest.be.

JE VOELT JE ZIEK, JE HEBT SYMPTOMEN DIE PASSEN BIJ COVID-19

Meer info over symptomen die passen bij COVID-19 vind je op onze website. Heeft u één van deze symptomen, blijf dan alvast thuis.

Wie zich ziek voelt kan via de zelfevaluatietool Self Assessment Testing nagaan of een COVID test noodzakelijk is. Je hoeft dus hier niet meer per se de huisarts voor te contacteren. Je krijgt dan automatisch een testcode waarmee je een afspraak kan maken in een testcentrum. Je krijgt ook meteen een ongeschiktheidsattest voor school of werk tot aan het testresultaat. Meer informatie vind je op www.mijncoronatest.be.

Je kan vanaf nu ook bij de apotheek terecht als je ziektesymptomen hebt. De test uitgevoerd in de apotheek is een snelle antigeentest die in ongeveer 15 minuten resultaat oplevert! Er zijn heel wat apotheken in de buurt die deze mogelijkheid aanbieden. Je vindt een lijst van apotheken op www.apotheek.be. Let op: enkel personen ouder dan 6 jaar die maximum 5 dagen ziek zijn, kunnen getest worden in de apotheek met een sneltest; wanneer je langer dan 5 dagen symptomen hebt is een sneltest niet betrouwbaar en moet je je te laten testen met een PCR test.

Heeft u toch nog vragen, neem dan via e-mail (onthaal@dedoktoors.be) of telefonisch (03 369 91 04) contact op. We bellen u dan zo snel mogelijk terug om uw specifieke situatie in te schatten en verdere stappen te ondernemen. Kom NIET rechtstreeks naar de praktijk, u kan immers besmettelijk zijn en een gevaar vormen voor anderen in de wachtzaal!

JE HEBT EEN POSITIEVE ZELFTEST

Als je een positieve zelftest hebt afgelegd (je ziet een lijntje langs de letter ‘C’ en je ziet een lijntje langs de letter ‘T’), dan moet deze eerst nog bevestigd worden. Blijf alvast thuis en vraag hier een testcode aan ter bevestiging van een positieve zelftest.

JE BENT IN CONTACT GEWEEST MET EEN PERSOON DIE POSITIEF GETEST HEEFT OP COVID

Bent u in nauw contact geweest met een COVID-positieve persoon? Vanaf 10 januari 2022 worden hoogrisicocontacten niet meer getest op COVID-19. Ook quarantaine is niet meer noodzakelijk. Voor meer info kijkt u op onze website.

JE HEBT EEN TEST NODIG IN KADER VAN EEN REIS OF EEN EVENT

Op de website www.mijncoronatest.be kan je een code voor een betalende PCR test aanvragen.

Als je terugkeert naar België na een reis naar het buitenland is het verplicht een PLF formulier in te vullen. Indien noodzakelijk krijg je dan automatisch je testcodes toegestuurd. De testen bij terugkeer uit het buitenland zijn niet betalend. Meer informatie vind je op onze website.