Als je reeds een testcode (CTPC code) ontvangen hebt, kan je zelf een afspraak boeken voor een COVID-test in een testcentrum naar keuze via de website www.mijngezondheid.be. Op deze pagina vind je wat extra informatie over COVID-testen in verschillende situaties.

JE VOELT JE ZIEK, JE HEBT SYMPTOMEN DIE PASSEN BIJ COVID-19

Meer info over symptomen die passen bij COVID-19 vind je op onze website. Heeft u één van deze symptomen, blijf dan alvast thuis en neem via e-mail (onthaal@dedoktoors.be) of telefonisch (03 369 91 04) contact op. We bellen u dan zo snel mogelijk terug om uw specifieke situatie in te schatten en verdere stappen te ondernemen. Kom NIET rechtstreeks naar de praktijk, u kan immers besmettelijk zijn en een gevaar vormen voor anderen in de wachtzaal!

NIEUW! Vanaf 3 november 2021 kan wie zich ziek voelt en denkt corona te hebben via de Self Assessment Testing nagaan of een test noodzakelijk is. Je hoeft dus hier niet meer per se de huisarts voor te contacteren. Je krijgt dan automatisch een testcode waarmee je een afspraak kan maken in een testcentrum. Meer informatie vind je op www.mijngezondheid.be.

Je kan vanaf nu ook bij de apotheek terecht als je ziektesymptomen hebt. De test uitgevoerd in de apotheek is een snelle antigeentest die in ongeveer 15 minuten resultaat oplevert! De apotheken zijn vrij om deze dienst al dan niet aan te bieden en op welk moment. Er zijn heel wat apotheken in de buurt die deze mogelijkheid aanbieden. Je vindt een lijst van apotheken op www.apotheek.be. Let op: enkel personen ouder dan 6 jaar die maximum 5 dagen ziek zijn, kunnen getest worden in de apotheek met een sneltest; wanneer je langer dan 5 dagen symptomen hebt is een sneltest niet betrouwbaar en moet je je te laten testen met een PCR test.

JE BENT IN CONTACT GEWEEST MET EEN PERSOON DIE POSITIEF GETEST HEEFT OP COVID

Bent u in nauw contact geweest met een COVID-positieve persoon? Blijf dan alvast thuis (in quarantaine) en wacht tot een contactonderzoeker u contacteert. De besmette persoon zal immers een lijst van nauwe contacten opstellen. Zij zullen dan automatisch een testcode toegestuurd krijgen. Wegens de huidige piek in besmettingen duurt het soms iets langer voor u gecontacteerd wordt. Probeer geduld te oefenen. Als het extreem lang duurt, kan u bellen naar het nummer 02 214 19 19. Meer informatie vind je op onze website.

JE HEBT EEN TEST NODIG IN KADER VAN EEN REIS OF EEN EVENT

Op de website www.mijngezondheid.be kan je een code voor een betalende PCR test aanvragen.

Als je terugkeert naar België na een reis naar het buitenland is het verplicht een PLF formulier in te vullen. Indien noodzakelijk krijg je dan automatisch je testcodes toegestuurd. Meer informatie vind je op onze website.